LivljaniC1.jpg

Katarina Livljanić o suradnji na CROMUSCODEX70 Projektu i planovima rada na interpretaciji rane glazbe u projektu Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu. Emisija „Svijet glazbe“, Trećeg programa Hrvatskoga radija, 25. 10. 2017. od 11 do 13 sati

Suradnica Projekta, doc.dr. sc. Katarina Livljanić sa Sveučilišta Sorbonne, gostovala je u emisiji Svijet glazbe. Javnosti je predstavljena kao  „hrvatska muzikologinja i pjevačica s pariškom adresom“ koja je do sada  objavila nekoliko nosača zvuka na kojima vodi svoj ansambl Dialogos.

Na američkom Sveučilištu Notre Dame upravo je održala niz predavanja u suradnji s prof. dr. Susan Rankin sa Sveučilišta Cambridge, a u emisiji je predstavila svoje trenutne znanstvene i interpretativne projekte. Poglavitu je pažnju posvetila budućem radu sa studentima  Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu na temu „Od srednjovjekovnog korala do ranog oratorija“, ali i o istraživačkom radu na projektu Cromuscodex70 u okviru kojeg istražuje za svoju buduću e-knjigu na temu „Barlaam i Jozafat“ i  komparativne izvore hrvatskih regija koji se čuvaju u Arhivu NSK u Zagrebu, te Metropolitanskoj knjižnici Zagreb.

Više informacija:

http://radio.hrt.hr/treci-program/aod/svijet-glazbe/229579/

http://www.muza.unizg.hr/majstorski-tecaj-iz-interpretacije-rane-glazbe/