sastanak_02.jpg

Drugi sastanak istraživačkog tima, HAZU, Zagreb. 8. rujna 2017.

U prostorijama Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, održan je drugi sastanak istraživačkog tima CROMUSCODEX70 projekta kojemu su nazočile suradnice Marijana Horvat, Rozana Vojvoda i voditeljica projekta.

Tema je sastanka bila priprema istraživanja u Bodleian library u Oxfordu, te istraživački boravci u narednom tromjesečju planirani u domaćim crkvenih arhivima, poglavito onima u Dalmaciji.

Posebna je pažnja posvećena idejnoj pripremi Radionice za studente Cromuscodex koja se planira održati u Dubrovniku, u siječnju 2018., a kojoj je cilj predstaviti započeta interdisciplinarna istraživanja svih suradnika projekta, te poglavito predstaviti dubrovačkoj, ali i široj javnosti srednjovjekovne rukopisne glazbene i liturgijske izvore Dalmacije i posebno Dubrovnika. Dva su znastvena članka suradnika projekta u tisku, a recentno je za tisak prihvaćen i rad „The Tradition of Liturgical Polyphony on the Eastern Adriatic Coast“ Hane Breko Kustura za knjigu „Renaissance Music in Slavic World“ čija se objava očekuje u proljeće 2018. u izdanju  izdavačke kuće Brepols and Publishers (urednici: Marco Guerrieri i Vasco Zara, Sveučilište Tours, Francuska.)