HAUG.jpg

U Zagrebu je od 7. do 10. studenoga 2017. u radnom posjetu članovima istraživačkog tima boravio konzultant prof. dr. Andreas Haug, voditelj projekta „Corpus monodicum“ i ravnatelj Instituta za muzikološka istraživanja Sveučilišta „Julius Maximilan“ u Wuerzburgu.

Pročitaj više

LivljaniC1.jpg

Suradnica Projekta, doc.dr. sc. Katarina Livljanić sa Sveučilišta Sorbonne, gostovala je u emisiji Svijet glazbe. Javnosti je predstavljena kao  „hrvatska muzikologinja i pjevačica s pariškom adresom“ koja je do sada  objavila nekoliko nosača zvuka na kojima vodi svoj ansambl Dialogos.

Pročitaj više

sibenik01.jpg

Projekt HRZZ-a Cromuscodex70 predstavljen je jučer, 18. listopada 2017. u emisiji Svijet glazbe urednice Jane Haluza i autora Tanje Halužan i Darija Poljaka. Tema razgovora bili su aktualni planovi istraživanja i prvi rezultati HRZZ Projekta IP 6619. Razgovor s Hanom Breko Kustura i prezentaciju istraživačkih planova projekta poslušajte u snimci govornog dijela emisije posvećenoj hrvatskoj glazbi srednjega vijeka u interdisciplinarnom kontekstu.

Više informacija: http://radio.hrt.hr/aod/svijet-glazbe/228676/

 

 

 

 

oslo.jpg

Od 22. do 27. kolovoza 2017. godine dr. sc. Marijana Horvat bila je na stručnom usavršavanju na Sveučilištu u Oslu (University of Oslo) kao gošća profesorice Ljiljane Šarić (Department of Literature, Area Studies and European Languages, Faculty of Humanities). Za vrijeme svojega boravka na Sveučilištu u Oslu M. Horvat upoznala se s načinom rada i organizacijom slavistike, odnosno studija slavenskih jezika, književnosti i kulture, a u okviru toga ponajprije sa studijem kroatistike. Posjetila je knjižnicu i predavaonice, a boravak je iskoristila i za nabavu stručne literature, te za razgovore i rasprave s prof. Šarić o nekim sintaktičkim osobitostima hrvatskoga jezika u odnosu s drugim slavenskim jezicima, što je tema znanstvenoga članka na kojemu trenutno rade.